De Sunshine Blogger Award

Ik ben trots dat Elena van Elenastravelblog mij genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award.

Het is goed om te weten dat mijn blog andere weet te inspireren. Ik heb deze blog opgezet om mijn verhalen en ervaringen te delen met de rest van de wereld. Dus het is goed om te weten dat dit ook mensen weet te inspireren. Vergeet ook niet om Elena’s blog te bekijken voor haar verhalen.

Wat is de Sunshine Blogger Award precies?

De Sunshine Blogger Award is een award dat gegeven wordt aan bloggers door andere bloggers die “positief en creatief inspirerend zijn in the blogosphere”.

Regels voor de Sunshine Blogger Award

 1. Bedank the blogger voor de nominatie en link terug naar zijn blog
 2. Beantwoord de 11 vragen die de blogger aan je gesteld heeft
 3. Nomineer 11 nieuw bloggers en stel ze 11 vragen
 4. Zend een bericht naar je nominees
 5. Vernoem de regels en gebruik de foto van de Sunshine Blogger Award

Nu het formele gedeelte uit de weg is zal ik de wonderlijke vragen beantwoorden die Elenastravelblog mij gesteld heeft.

1. Wat is je meest favoriete plek waar je ooit geweest bent?

Jammer genoeg kan ik maar één plek noemen, dus dat wordt dan de Amazone in Peru. Ik hou van de natuur, van wandelen, hiken, avontuur en de dieren dat ik zag in het regenwoud waren geweldig. Het is nu al 8 jaar geleden dat ik hier geweest ben, en ik vind dat ik nog steeds geluk heb gehad dat ik de wonderlijke dingen heb mogen aanschouwen die het regenwoud je te bieden heeft.

2. Wat is het gaafste wat je ooit beleefd hebt tijdens je reizen?

Ik heb zoveel fantastische dingen meegemaakt tijdens mijn reizen. Maar ik denk dat het meest bijzondere wel de deelname was aan een traditionele bruiloft in Ghana. Deze bruiloft aanschouwen en vervolgens ook nog eindigen als de getuige van de bruidegom was vreemd maar ook heel bijzonder.

Wedding in Ghana

3. Als je overal ter wereld kon leven, waar zou je dan gaan wonen en waarom?

Op moment zou ik zeggen Taiwan. Ik hou van de Oost-Aziatische cultuur, het is een stad en heeft alles in de buurt. Van het strand tot hiking plaatsen. Echter hiking regels zijn de verkerde kant op aan het gaan, en ik wil nog steeds zoveel nieuwe plekken bezoeken. Dus het zou ook zomaar een stad in Zuid-Amerika kunnen worden. Misschien een land als Curacao of Suriname.

4. Wat is het vreemdste wat je ooit gegeten hebt gedurende je reizen?

Ik heb zoveel vreemd eten gehad gedurende mijn reizen. Lees ook mijn post hierover hier. Als ik één ding moet kiezen dan zal het denk ik Balut zijn. Voor iedereen die denkt wat Balut is, je kunt ook dat in mijn vorig artikel lezen.

Filipijnen eten

Balut

5. Wat is je favoriete reis gerelateerde boek of film?

De laatste film dat ik gezien heb was Lion. Deze film wist me zelfs aan het huilen te maken in de bioscoop en bracht ook zoveel reis herinneringen boven. Echter ik moet ook even een honorable mention geven aan Into the Wild. De ultieme film/boek over survival.

6. Treinen, vliegtuigen, auto’s of zeil schepen?

Zeker weten de trein. Het comfort wat je hebt als je met de trein hebt, en het landschap dat je kunt zien veranderen voor je neus is onvergeeflijk. Vliegtuigen zijn sneller, maar zoveel gedoe bij security. Zeil boten zijn gaaf maar het wordt wat saai als je voor dagen op open water bent. En met auto’s ben ik degene die altijd moet rijden en dus meer op de weg gefocused ben dan dat ik om me heen kan kijken.

7. Wat is de off the beaten path locatie dat je me zou aanraden om te bezoeken?

Gebasseerd op je blog, lijkt het erop dat je van steden houdt. In dat geval zou ik Londen aanraden maar dan niet de standaard toeristen attracties. Beoek het Huis van Minalima als je Harry Potter fan bent. Of ga wandelen in Hampstead Heath, bezoek Kenwood House en eindig bij de Hill Garden and Pergola. Dit laatste wordt nauwelijks bezocht door toeristen en je kunt hier prachtige foto’s maken. Ik hoop hier ooit nog een artikel over te plaatsen.

House of Minalima

8. Wat is je minst favoriete gedeelde van reizen?

De vlucht, specifiek de security check en het wachten daarna. In het vliegtuig is het allemaal prima, ik slaap en luister naar muziek. Maar voordat ik aan boord ben, het wachten en security check doorgaan. Ik hou niet van winkelen dus het is niet dat er echt iets te doen is op het vliegveld voor me.

9. Wat is het verhaal achter de naam van je blog?

Een vriend van me heeft de naam bedacht. Ik reisde behoorlijk wat gedurende mijn studenten tijd. Een vriend van me heeft toen een Facebook pagina gemaakt genaamd Svenywhere. De grap was dat vrienden van me gephotoshopte foto’s zouden posten waar ik te zien was ergens anders ter wereld. Toen ik mijn eigen blog wou starten dacht ik dat het een goed idee was om die pagina over te nemen en te gebruiken als mijn blog. Dus alle credits gaan naar Thijs Tervoort die Svenywhere eigenlijk gemaakt heeft.

10. Wat is je favoriete social media platform en waarom?

Facebook. De belangrijkste reden hiervoor is door de mogelijkheid van het chatten. Ik gebruik het voornamelijk om in contact te blijven met mijn vrienden overal ter wereld. Met Facebook is het makkelijk om even te vragen hoe het met iemand gaat.

11. Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd van bloggen?

Mijn blog is nog vrij nieuw. Maar het heeft me de technische kennis gegeven van het bouwen van een website, maar het betrekt me ook in de blogging community. Het is leuk om met andere bloggers in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. En ik kwam erachter zolang je jezelf bent in je verhalen dat mensen het leuk vinden om te lezen wat er met je gebeurd aan de andere kant van de wereld. Ik heb al wat prachtige reacties gehad van mensen in mijn dorp waarvan ik niet eens zou verwachten dat ze mijn blog zouden lezen.

In een random volgorde nomineer ik de volgende bloggers voor de Sunshine Blogger Award:

 1. Aditi van The Goan Girl Zindagi
 2. Randi van World and Wild
 3. Mie van Wanderlust Footprints
 4. Abi van One Little Backpacker
 5. Meghan van Expedition Limitless
 6. Olivia van Olivia Round Town
 7. Mozek van Trip Blog Post
 8. Tua van Top 5 Life
 9. April van Our Traveled Road
 10. Anna van Anna Love Life
 11. Joana van Off the Beaten Path Life

Gefeliciteerd, mijn vragen voor jullie zijn:

 1. Wat is de meest memorabele plaats waar je ooit geweest bent?
 2. Welke taal gedurende je reizen is tot nu toe de meest moeilijke geweest om te leren?
 3. Wat is de beste ervaring dat je tot nu to gehad hebt gedurende je reizen?
 4. Welke of the beaten path locatie zou je me aanraden?
 5. Is er een plaats dat je bezocht hebt waar je jezelf zou willen settlen en daar je leven zou willen opbouwen?
 6. Wat is je minst favoriete gedeelte aan reizen?
 7. Hoe werd je verslaafd aan reizen?
 8. Wat is het verhaal achter de naam van je blog?
 9. Heb je de site helemaal zelf gemaakt? Zo ja, welke probleme ondervond je hier aan?
 10. Wat zijn je toekomst plannen voor je blog?
 11. Voor mensen die nog nooit gereis hebben. Waarom denk je dat ze juist wel of niet zouden moeten gaan reizen?

Comments